f1

2015.08.31. 08:12

Ha Räikkönen mond valamit, az igazán fontos

Charlie Whiting a versenyzői megbeszélésekről beszélt.

Tajthi Andrea

Fotó: Varga András

A GPUpdate.net a minap Charlie Whitingot kérdezte, többek között az ún. drivers' briefingekről, azaz a versenyzői eligazításokról.

"Vitatható, hogy manapság mennyire van szükség a versenyzői eligazításokra." - mondta Whiting. "Csütörtökönként egy 3-4 oldalas dokumentumot küldök a versenyzőknek, és megvitatom a benne foglaltakat a csapatok vezetőivel. Pénteken szoktunk megbeszélést tartani, mikor a versenyzők már mentek a pályán, hogy esetleg elmondják észrevételeiket. De általában ezeken a megbeszéléseken kapnak lehetőséget arra, hogy megvitassuk az előző versenyen felmerült problémáikat is."

A GPUpdate megkérdezte azt is, ki az a versenyző - ha van ilyen -, aki szókimondóbb ezeken a megbeszéléseken.

"Mindig van egy kisebb csoport, amely mondani szeretne valamit. Persze ez változik. Néhány versenyző sosem mond semmit. Tudjuk, hogy ha Kimi (Räikkönen) beszélni szeretne, akkor az fontos téma, mert ő nem beszél akármiről. De ha úgy érzi, hogy igazán fontos, akkor beszél, és meg is kell őt hallgatnunk, mert igazán számít amit mond. Néhány versenyző azért kér szót, mert úgy érzik, szükséges. Én kedvelem Kimit. Ő egy helyénvaló sztár."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!