f1

2015.10.03. 12:29

Ha Vandoorne nem kap F1-es ülést, akkor a GP2-nek leáldozott?

Az ART főnöke úgy véli, ha Vandorrne nem jut be az F1-be, akkor oda a motiváló erő a gyerekeknek

Tajthi Andrea

Fotó: Sam Bloxham/GP2 Media Service

Az ART Grand Prix csapatfőnöke, Frederic Vasseur úgy véli, ha Stoffel Vandoorne-nak nem lesz helye a Forma-1-ben, akkor a GP2-es sorozat értelmét veszti.

A 23 éves belga versenyző remek teljesítményt nyújtva bajnok-esélyes a GP2-ben (Szocsiban bajnokká is válhat), és McLaren junior versenyzőnek is mondhatja magát, eddig azonban nem sikerült ülés szereznie a Forma-1-ben, 2016-ra, pedig a szabad helyek rohamosan fogynak. Ráadásul a szintén McLaren pártfogolt Kevin Magnussen is parlagon van egyelőre.

"Nem titok, hogy Stoffel próbálkozik az F1-es csapatoknál. Ugyanakkor trükkös helyzetben van, mert McLareneként nem próbálkozhat be bármelyik csapatnál." - mondta Vasseur. "De ha a McLaren nem választja Stoffelt (s azóta már kiderült, hogy nem választották, mivel Button marad), akkor utána bárkivel szerződhet."

Vasseur azt is mondta, nagyon csalódott lenne, ha Vandoorne nem tudna eljutni a Forma-1-ig.

"Nem tudjuk elfogadni, hogy egy srác, aki mindent megnyert, ne kerülhessen be a Forma-1-be, különben teljesen felesleges az alsóbb kategória. Ha azt mondjuk, hogy ez a srác nyert Formula Renault-ban, második helyen végzett első World Series évében, második lett első GP2-es szezonjában, és remélem megnyeri idén a GP2-es bajnokságot, mégsem tud az F1-be jutni, akkor hogy motiváljuk a gokartos gyerekeket?"

Ezzel még Vandoorne csapattársa, Nick Yelloly is egyetért.

"Sok pénz kell ehhez, még akkor is, ha nagyon jó vagy." - mondta Yelloly. "Imádkozom, hogy Vandoorne ülést kapjon jövőre, mert ő szuper jó. Ha nem kap, akkor egy nagy baromság ez az egész."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!