f1

2016.10.27. 16:55

Halál közeli élmény Isztanbulban: Bottas az emlékei között kutat

Valterri Bottas egy isztanbuli taxiban halál közeli élményen ment keresztül: Egy zavarodott sofőr kis híján több embert is megölt.

Hegedűs Dávid

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

Akár egy ember is elég arra, hogy sose tudjunk elfelejteni egy különös történéseket, mindegy, hogy jó vagy rossz dolog történik. Természetesen az a szép, ha az emberek élete tele van sikerrel és örömteli pillanatokkal, de nem tudjuk megakadályozni azt, hogy rossz dolgokat is átéljünk. Így volt ezzel Valterri Bottas is: 2011-ben egy kis híján tragikus élményt élhetett állt, ami örökre bevésődött az emlékezetébe.

A finn pilóta 2011-ben (ekkor már a Williams tesztpilótája volt) GP3-as sorozatban versenyzett Isztanbulban, ahol a hétvégén a csapattársaival egy étteremben vacsoráztak. Vacsora után Taxiba szálltak, Bottas a hátsó ülésre ült, de ekkor még nem tudta, hogy egy igazi horrorútban lesz része.

„Sötét volt és az utca viszonylag kicsinek tűnt. A taxisofőr végig lassan vezetett és tulajdonképpen egy rossz sofőr volt.” - mesélte.
„Az utolsó kilométeren hirtelen bal oldalt kezdett el menni, szembe a forgalommal. Egy busz jött felénk a kanyarból” - mondta Bottas, aki hiába szólt a sofőrnek, hogy rossz sávban halad, de nem értette az angolt.

„Nem volt semmi elképzelése, csak ment. Talán elaludt.”

„Amikor a busz már nagyon közel volt hozzánk, kiáltottunk neki. Nem reagált, ezért fogtam magam, a hátsó ülésről megragadtam a kormányt , és jobbra irányítottam az autót. A busz éppen el tudott minket kerülni. A sofőr ekkor értette meg, hogy mit is mondtunk neki.”

„Azzal, hogy én félre rántottam a kormányt, több emberéletet is megmentettem.”  -mondta.

Azóta ez az élmény örökre a fejébe vésődött.

”A pillanat örökre az emlékezetemben fog maradni. Amikor kis híján meghalsz, azt sose fogod tudni elfelejteni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!