f1

2016.12.02. 16:56

Hamilton egyenlő státuszt akar majd a leendő új csapattársával

Más nem érdekli, a Mercedes azt igazoljon akit csak akar

Vámosi Péter

Fotó: Tóth Zsombor

Rosberg, miután múlt héten bajnok lett, ma bejelentette, hogy visszavonul. Toto Wolff ennek hallatán egyelőre csak annyit tudott megerősíteni, hogy még nincs meg Rosberg utódja, Hamiltonnak meg mindegy, hogy kit igazol a Mercedes. Így fogalmaz: "Nem érdekel, kit választanak. Velük versenyzem, és versenyezni vagyok itt. Én már a következő évre koncentrálok, remélem, az egy jobb szezon lesz. Sosem voltam az a versenyző, aki aki szerződésben rögzítteti, hogy ki legyen a csapattársa. Sebastian Vettel és Fernando Alonso ezt teszi. Én egy dolgot kérek csak, hogy egyenlőek legyenek a feltételek. Amíg ez működik, pont mindegy, hogy kivel kell osztozkodnom. Persze remek csapatvezetőink vannak, akik biztosan kiválasztják majd a megfelelő embert a márka számára."

A motorsport.com megkérdezte, hogy jó lenne-e neki olyan csapattárs, akit könnyen legyőzhet? Erre Hamilton így felelt: "Olyan csapattárs kell, aki motivál engem. Minél jobb versenyző, annál jobb nekem, ha előtte végzek. Olyan valaki lenne jó, akinek jó eredményei vannak, és pozitívan tudja képviselni a csapatot is, etikusan játszik, folyamatosan dolgozik. Ilyen emberrel meg tudjuk nyerni a konstruktőr bajnoki címeket is. Ott van rögtön Daniel Ricciardo és Max Verstappen, akik nagyon kiegyensúlyozottak, így jók lennének abból a szempontból, hogy velük meglenne a bajnoki cím a konstruktőröknél is, ami nyilván a csapat elsődleges szempontja. Így nekünk is olyasvalaki kell, aki egyenlő elbánás mellett is folyamatosan tud teljesíteni, ahogy volt az nálunk eddig is."

És hogy megkérdezte-e a Mercedes, hogy ő kit szeretne? "Valójában egyáltalán nem érdekel. Ha akarnak velem erről beszélni, akkor beszélhetünk róla. Olyan valaki kell, aki jól dolgozna a csapatban. Vannak erősebb karakterek, és kevésbé azok, és olyan pilóták is, akik alternatív utat választanának azért, hogy versenyképesek legyenek. Lesznek jók és még jobbak, ezen analízisben szívesen segédkezem. Kíváncsi vagyok, hogy kik lennének szívesen a csapattársam, és mindenkit tisztelek, aki így döntene."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!