f1

2016.12.02. 17:49

Hamilton: Nem lepett meg Rosberg döntése

Lewis Hamilton elmondta, hogy nem lepte meg őt, hogy Nico Rosberg bejelentette visszavonulását a Forma-1-től, azok után, hogy megszerezte a világbajnoki címet.

Hegedűs Dávid

Fotó: Tóth Zsombor

Hamilton és Rosberg már gyerekkoruk óta versenyeztek együtt, gokartban kezdtek.

A brit elmondta, hogy 18 év alatt először verte meg őt Rosberg, ezért nem is lepődött meg a döntésén:

„A sportnak hiányozni fog, én a legjobbakat kívánom neki. Tudom, hogy sokakat meglepett ezzel a bejelentéssel. Valószínűleg én vagyok az egyetlen ember, aki ezen nem lepődött meg.” - mondta Hamilton.

„Ez volt az első, hogy 18 év alatt le tudott győzni, ezért nem volt meglepő számomra, hogy befejezi.”

„A családjára szeretne koncentrálni, van egy kislánya, több időt szeretne velük tölteni. Hiányozni fog a riválisom? Természetesen.” 
„Mindig arról beszélgettünk, hogy bajnokok leszünk. Mikor csatlakoztam a csapathoz Nico már ott volt, és erről is beszélgettünk gyerekként.”

„Biztosan nagyon furcsa lesz jövőre, hogy nem lesz velünk.”

Hamilton elmondta azt is, hogy szeretett volna visszavágni jövőre a pályán Rosberget, de nem annyira nem bánkódik emiatt.

„Nem mondanám, hogy bosszús vagyok. Persze, rossz érzés, hogy nincs rá lehetőségem, hogy visszavágjak neki, de ez az ő döntése volt és tiszteletben tartom.” - mondta.

„Másik szemszögből nézve, én megnyertem a bajnokságot az elmúlt két évben, és én hagytam neki lehetőséget a visszavágóra.”

„Én mindig hiszek abban, hogy képes vagyok megvalósítani a terveimet. Ha én újra nyerni tudnék, akkor keresnék még több lehetőséget arra, hogy újra nyerjek. Imádok versenyezni, nehezen tudnám elképzelni enélkül az életemet.”

„Szeretek a versenyezni, megnyertem az utolsó négy versenyt, így pozitívan zártam a szezont.” - tette hozzá Hamilton.

„Nagyon szeretem a Mercedest, ők tették lehetővé, hogy megvalósítsam az álmaimat Forma-1-ben. Nagyon büszke vagyok, hogy részese lehetek ennek a csapatnak. Alig várom, hogy folytassam a munkát velük, és talán újra sikeres lehetek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!