f1

2015.04.18. 09:51

Hamilton Räikkönen helyére pályázna?

A Mercedes tagadja, ám Ecclestone örülne ha Hamilton a Ferrarihoz igazolna.

Tajthi Andrea

Fotó: Daimler

Bár már többször elhangzott, hogy majd most, ezidáig még mindig nem írták alá Lewis Hamilton szerződéshosszabbítását a Mercedesszel. Bahreinben pedig azt kezdték pletykálni, hogy Hamilton a jövőben pirosba öltözhet. Ecclestone örülne is ennek.

"Nagyszerű lenne Lewist a Ferrarinál látni." - mondta Ecclestone. "Függetlenül attól, hogy Sebastian szeretné-e ezt. De ha Lewis oda szerződne, az nagyszerű lenne a sportnak, ez 100%."

Azonban a Ferrari elégedett jelenlegi pilótapárosával, és épp szerződéshosszabbítást kínálnak Kimi Räikkönennek 2016-ra.

"Azt akarják tudni, mit mondtam Kiminek?" - reagált Maurizio Arrivabene az újságíróknak pénteken. "A szerződésről érdeklődött, én pedig azt mondtam neki, hogy 'a teljesítményedtől függ'."

A finn menedzsere, Steve Robertson pedig megerősítette, hogy jó esély van Räikkönen hosszabbítására.

A Mercedes elnöke, Niki Lauda azonban tagadta azon pletykákat, melyek szerint Hamilton Räikkönen Ferraris ülésére pályázna.

"Ez a téma értelmetlen." - mondta Lauda az Auto Motor und Sportnak. "Megtartjuk az álomcsapatunkat."

Toto Wolff hozzátette: "Lewis a világ legjobb versenyzőinek egyike, mi pedig top csapat vagyunk, így logikus, ha a versenyző ott akar maradni, ahol minden lehetőséget megkap. Lewis Hamilton nem kapott ajánlatot a Ferraritól, tudom, hogy velünk marad."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!