f1

2016.05.26. 19:28

Hamilton unalmas futamra számít

Lewis Hamilton attól fél, hogy az ultralágy gumik ellenére is unalmas, egykiállásos verseny lesz Monacóban.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A brit világbajnok szerint az vadonatúj lila jelölésű abroncs még mindig nem elég lágy ahhoz, hogy jelentősen befolyásolja a stratégiákat, és többségében egy kiállásra számít.

„Sajnos valószínűleg ugyanaz lesz a helyzet itt, mint máskor” – mondta Hamilton. „Nem lesznek olyan nagyszerű döntések stratégiai szempontból, amelyek jobbá tennék a futamot. Az elmúlt két-három-négy évben egykiállásos versenyek voltak, és ezek a legunalmasabbak. Mindenki tudja, hogy akié a pole, az fog nyerni; és mivel egykiállásos a futam, csak vonatozgatás lesz.”

Hamilton hozzátette, hogy a Pirellinek egy még lágyabb keverékkel kellene előrukkolnia, ha el akarnak szakadni a bevett egykiállásos taktikától Monacóban.

„Miért nem állunk ki többször?” – tette fel a költői kérdés a Mercedes pilótája. „Az ultralágy nem is lágy valójában – ultra-ultra-ultra-ultrára lenne szükség, legalább négyszer lágyabbra, hogy többször álljunk ki, legyenek variációk, a safety cart is beleszámítva. Az első éveimben itt Monacóban több kiállás volt, és az sokkal izgalmasabb volt. Most viszont nem ez lesz a helyzet. Két másodpercet javulunk tavalyhoz képest, de ez nem változtat az előzési mutatókon.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!