f1

2016.05.27. 14:06

Haryantonak a Magyar Nagydíjig biztos a helye az F1-ben

Az indonéz versenyzőnek további szponzorokat kell találnia, mert csak a budapesti fordulóig elegendő az indonéz kormány támogatása.

Kovács Noémi

A tavaly még a GP2-ben versenyző pilóta főként az indonéz kormány anyagi támogatásának köszönhetően kezdhette meg Forma-1-es pályafutását a Manor istállónál, Pasqual Wehrlein csapattársaként. Haryanto már akkor sem csinált titkot abból, hogy ülését leginkább szponzorációs hátterének köszönheti, azonban menedzsere megerősítette, hogy támogatása csak a Magyar Nagydíjig bezárólag biztosítja számára a versenyzői ülést.

„A szponzoráció a 11. versenyig, teljes mértékben ki van fizetve. Nincs probléma, Indonéziában ilyen a kormány döntési folyamata. Szerintem a következő néhány hétben - remélhetőleg még a Kanadai Nagydíj előtt - bejelenthetünk valamit.” – kezdte az indonéz pilóta menedzsere a Reutersnek.

„Szóba jöhet más források bevonása a Pertaminánál (Haryanto fő szponzora – a szerk.). Egyelőre elképzelhetetlen, hogy Rio ne fejezze be a szezont. Biztos vagyok benne, hogy az egész évet teljesíteni fogja a Forma-1-ben. De a kormányzati támogatások tekintetében – nem csak Indonéziában – sosem mennek egyszerűen a dolgok.” – fűzte hozzá Piers Hunnisett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!