f1

2015.03.30. 08:01

Helmut Marko fogadott Vettel győzelmére

Ex-főnöke sejtette, hogy nyerni fog a német. Ricciardo és Kvyat is gratulált Vettelnek

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel élete első Ferraris győzelmét aratta vasárnap Malajziában. Red Bullos ex-főnöke pedig fogadott rá a verseny előtt! Helmut Marko a paddockban valakivel 400 euróban fogadott arra, hogy Vettel megnyeri a futamot.

"Tudtam, hogy Sebastian meg tudja csinálni. Már pénteken sejtettem, mikor a szabadedzések után nagyon örült." - mondta Marko. "Nem felejtette ő el tavaly, hogyan kell vezetni. De a mi autónk már nem tudott annyit nyújtani neki, mint amire szüksége volt. A Ferrarinál újra erőre kapott, és most már talán az emberek is látják, hogy nem csupán az autójának köszönhette négy bajnoki címét."

Annak ellenére, hogy útjaik külön váltak, Vettel továbbra is tartja a kapcsolatot a Red Bullosokkal, és fordítva. A verseny után például Daniel Ricciardo és Daniil Kvyat is átlátogatott a Ferrarihoz, hogy gratuláljanak a németnek.

"Seb nagyon elégedett." - mondta Ricciardo a Sport Bildnek. "Megérdemelten nyert, én tudom milyen jó ő. Kár, hogy mi nem voltunk ma versenyképesek."

Helmut Marko congratulates Sebastian Vettel in the paddock at Sepang :) ">#MalaysiaGP #F1 pic.twitter.com/5kapXyCfjB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!