f1

2015.09.01. 11:09

Hivatalos: Hülkenberg marad 2016-17-re a Force Indiánál!

Ma jelentették be, hogy újabb 2 évig marad a csapatnál.

Vámosi Péter

Fotó: Varga András

A német versenyző továbbra is a silverstone-i bázisú csapatnál marad, ahová 2014-ben tárt vissza. Hülkenberg már 2011-ben is a csapat tesztpilótája volt, 2012-ben már a pilótájuk volt, majd tartott egy Sauberes kitérőt.

Egyike volt azon pilótáknak, akik esélyesek voltak Kimi Räikkönen Ferraris ülésére, de aztán az olaszok hosszabbítottak a közönség kedvenc finn pilótával. Így most Hülkenberg több évre is elkötelezte magár a Force Indiával.

"Örülök, hogy véglegesíthetem és bejelenthetem a terveimet a jövőre nézve. Ismerem a csapatot kívülről-belülről, otthon is érzem magam náluk, így van értelme hosszabb időre is elköteleznem magam velük. Az a fejlődés, amit a csapat bemutatott az elmúlt két évben, lenyűgözött engem, és megerősített abban, hogy higgyek a közös jövőben. Egy sikerre éhes alakulatról beszélünk, és évről évre jobbak vagyunk. A fő területeken erősödünk és tovább szeretnék javulni a csapattal, és remélem, hogy a rajtrácson is előrébb keveredünk." - jelentette be Hülkenberg.

A 28 éves versenyző akkor került igazán idén reflektorfénybe, amikor idén aktív Forma-1-es versenyzőként megnyerte a 24 órás versenyt is Le Mansban es Porsche volánja mögött.

Vijay Mallya csapatvezető is méltatta versenyzőjét: "Nem is titkolom, hogy egyike vagyok Nico nagy rajongóinak, és fantasztikus, hogy bejelenthetjük azt, hogy újabb szezonokra kötelezte el magát hozzánk. Majdnem négy éve már velünk van, és ezen idő alatt egyike lett a világ legjobb versenyzőinek. Megvan a sebessége, a technikai tudása és a képessége, hogy segítsen nekünk remek eredményeket elérni a jövőben. Mindent meg fogunk tenni, hogy olyan autót fejlesszünk ki. ami a tehetségéhez méltó."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!