f1

2016.06.30. 12:01

Hivatalos: Sainz a Toro Rossoval marad jövőre!

Emellett Kvyat helye is biztosnak tűnik a faenzai istállónál.

Kovács Noémi

Fotó: Getty Images/Red Bull Content Pool

A hírt a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner erősítette meg a hét elején adott interjújában. A brit szakember elmondta, hogy éltek a szerződésbe foglalt opcióval, így Sainz helye a következő szezon végéig biztosított a Toro Rossonál – annak ellenére, hogy a spanyol
pilótát legutóbb már a Ferrarival is kapcsolatba hozták.

„A hét elején döntöttünk úgy, hogy élünk ezzel az opcióval, így Carlos a következő 12 hónap során elkötelezett a Red Bull irányába, megvan a képességünk arra, hogy ott versenyeztessük őt, ahol akarjuk. Jelenleg a Toro Rossonál van és jövőre is ott lesz.” – kezdte a milton keynes-i istálló első embere, még ha Sainz szempontjából talán nem ez lenne a legideálisabblépés.

„Ez igazából egy luxusprobléma. Kijelöltük az irányt a Red Bull Racing számára a következő két és fél évre, úgyhogy ez egy igazi luxusprobléma.” – folytatta Horner, aki szerint Sainz csapattársa sem fog változni. – „Meg lennék lepve, ha így történne. Szerintem Dany Kvyat folytatja fejlődését, visszatér a formájához és egy olyan jelölt sem kopogtat az ajtónkon, aki garantáltan elhappolhatná az ülést előle.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!