f1

2015.04.23. 15:46

Horner: A háromhetes szünet kritikus a Renault-nak

Christian Horner szerint a bahreini és spanyol hétvégék közötti háromhetes szünet életbevágó lesz a Renault szempontjából.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Getty Images/Red Bull Content Pool

Úgy hírlik, most, hogy egy saját csapat fenntartásának esélye egyre halványabb, a Renault megkétszerezi az erőfeszítéseit, és további újításokat tervez a Spanyol Nagydíjra. A francia motorgyártó eredetileg nem tervezett semmilyen nagyobb mértékű fejlesztést Barcelonára, azonban a pocsék szezonkezdet nem hagy más alternatívát.

„Barcelonára, mint ahogy az összes csapat, mi is vinni fogunk ezt-azt” – nyilatkozta Horner az autófejlesztéssel kapcsolatban. „Az igazán jelentős számunkra az, milyen specifikációjú motorunk lesz Spanyolországban, ez ugyanis kicsit korábban fog jönni, mint a Renault eredetileg tervezte. Azt hiszem, az elkövetkező néhány hét kritikus lesz.”

Horner megerősítette, hogy a kínai és bahreini futamok között látogatást tett a Renault-nál Párizsban, hogy megbeszéljék a motor jövőjét. A Red Bull csapatfőnöke biztos benne, hogy a Renault minden energiáját mozgósítani fogja, hogy csökkentse a hátrányt a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest.

„Párizsba utaztam az előző héten, és egy rendkívül építő jellegű beszélgetést folytattam Jerome Stoll-lal, azzal a vezetőségi taggal, aki az F1-es projektért felelős. Nem akarnak ebben a szituációban lenni, azért vannak az F1-ben, hogy versenyképesek legyenek és nyerjenek. Természetesen ezt nem lehet ingyen elérni; Jerome is tisztában van ezzel, és úgy tűnik, a Renault elkötelezte magát a megoldás megtalálása iránt.”

Az AUTOSPORT értesülései szerint a Renault készen áll arra, hogy még többet fektessen az F1-es programjába. Azonban még mindig kérdéses, milyen irányba kell haladnia a fejlesztésnek: Mario Illien, aki a Red Bull kérésére most a Renault-nál dolgozik, már észlelt néhány olyan lehetséges fejlesztési területet, amiknek a problémái függetlenek a márka saját programjától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!