f1

2016.05.31. 11:16

Horner nem hibáztatja Verstappent

A Red Bull csapatfőnöke úgy véli, hogy a holland pilóta monacói hibája a tanulási folyamat része.

Kovács Noémi

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Míg Spanyolországban Verstappen felállhatott a dobogó legmagasabb fokára, addig a monacói versenyhétvégén már a futamot sem sikerült befejeznie – mégpedig a saját hibája miatt. A holland versenyző kálváriája az időmérőn elkezdődött, amikor sikerült a falba kormányoznia a Red Bullt és így csak a boxutcából vághatott neki a futamnak.

Ezt követően a versenyen is eltalálta a korlátot a Massenetben, miután sikerült elmérnie a féktávot, úgyhogy teljesen lenullázta a hétvégéjét. Mindenesetre a Red Bullnál nem aggódnak a fiatal pilóta hibája miatt, úgy vélik, hogy ez „belefér” a tanulási folyamatba.
„A verseny első felében nagyon erős volt. Bemutatott néhány nagyszerű előzést és szépen felzárkózott a top tízre a pontszerzők közé. Talán kissé túl keményen nyomta, mert nem messze maga előtt látta Rosberget, de sajnos a körülmények most összejátszottak ellene, azonban nem ő volt az egyetlen, akin kifogtak.” – kezdte a brit szakember.

„A két héttel ezelőttivel összevetve ez elég kontrasztos hétvége volt számára, de úgy gondolom, hogy ez része a tanulási folyamatnak és mindössze arra van szüksége, hogy tanuljon a történtekből. Kétlem, hogy jövőre ugyanilyen hibákat látnánk tőle.” – fűzte hozzá a milton-keynes-i istálló első embere, aki tagadja, hogy Verstappen hétvégi küszködését az okozta, hogy csak Ricciardo kapta meg a Renault fejlesztett motorját.

„Nem hiszem, hogy ezen a hétvégén ez lett volna a döntő tényező, nem. Nagyon csalódott volt a szombaton történtek miatt. Bocsánatot kért a csapattól, egy nagyon intelligens srácról van szó. Le fogja vonni a tanulságokat a hétvége történéseiből, tanulni fog belőlük és tovább lép rajta.” – tette hozzá Horner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!