f1

2016.07.18. 09:58

Imola szerződött le Ecclestonenal 2017-re, hogy Olasz Nagydíjat rendezhessenek!

Már csak az olasz nemzeti sporthatóságnak kell jóváhagynia

Vámosi Péter

Fotó: Scuderia Ferrari

Az Automobile Club d'Italia elnöke Angelo Sticchi Damiani ugyan biztosította Monzát a támogatásáról, pedig ismertek a pénzügyi nehézségeik. Imola a maga részéről aláírta a szerződést, Ecclestone azonban egyelőre ezt nem teheti meg, ugyanis az ACI-nak formálisan meg kell erősítenie ezt a váltást.

A Brit Nagydíjon ott voltak Imola képviselői is, hogy találkozhassanak Bernievel és átbeszélhessék a verseny részleteit.

Az egyik lehetséges megoldás ahogy az megy Németországban Hockenheim és Nürburgring között is, hogy felváltva lennének évente a futamok. Ugyanakkor Imolának úgy is jó, ha egyedül tarthat Olasz Nagydíjat, ahogy arra legutóbb volt példa 1980-ban. Uberto Selvatico Estense a motorsport.com-nak ezt nyilatkozta, mint az imolai pálya elnöke: "Bernie tudja, hogy mire vagyunk képesek. Épp ezért küldött nekünk egy javaslatot, amit aláírva visszaküldtünk neki. Nagyon örülünk, ha a Forma-1 visszatér Imolába. A legfőbb törekvésünk, hogy ezt elérhessük. Minden Angelo Sticchi Damiani döntésén múlik. Talán ez már egy politikai kérdés. Van egy szerződésünk Bernievel, és már csak az kell, hogy a nemzeti sporthatóság is elfogadja ezt. Amennyiben a jövőben nem lenne Olasz Nagydíj, az csakis Sticchi Damiani úr problémája lesz, aki adott esetben nem engedélyezte ezt a szerződést."

Azt is elmondta még, hogy a pálya élvezi a régió támogatását is: "Stefano Bonaccini, a régió elnöke támogat minket. Ő egy nagyon pragmatikus ember, és azt mondta, amennyiben van szerződésetek Bernievel, akkor támogatunk Benneteket, amennyiben a sporthatóság is jóváhagyja azt."

Miközben Imolában várnak a válaszra, de már nagyon dolgoznának az előkészületeken. Erről így beszélt: "Nem hinném, hogy sok idő lenne már dönteni. Elkezdünk dolgozni anélkül, hogy megkaptuk volna Sticchi Damaini úr válaszát.Talán december lehet a maximum, amíg várhatunk, ha előtte megtörténik az a jó dolog, amire várunk, akkor majdnem egy évünk lesz arra, hogy reklámozzuk az eseményt."

Selvatico Estense utal rá, hogy nekik nincsenek pénzügyi gondjaik, és hogy készek fejleszteni ahhoz, hogy 2006 után először visszatérhessen ide a Forma-1, amikor San Marino Nagydíját rendezték itt.

"Újraszerveződött a cég pár éve, így most a vállalat jó pozícióba került. Jó a megítélésünk. Az utolsó három pénzügyi évünket pozitív mérleggel zártuk, azt gondoljuk, hogy most kellően erősek vagyunk ahhoz, hogy kérvényezzük egy Nagydíj rendezésének a jogát. Hisszük, hogy Imolában sikeresek lehetünk a nézőknél is. Új létesítményeket építünk, új lesz a media center is. Befejezzük azt a munkát, amit Hermann Tilke még 2006-ban kezdett meg. Most épp egy új pályakórházat építünk, rengeteg még a tennivaló." - zárta gondolatait a pálya igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!