f1

2015.09.03. 14:08

Ismét motort cserél a McLaren

Fernando Alonsóra és Jenson Buttonre ismét nehéz hétvége vár, miután a Honda az idei kilencedik motort is beszereli az autójukba.

Gyimesi Brigitta

Fotó: McLaren

A McLaren, kihasználva az új szabályokat, Spában kétszer is kicserélte két pilótájának erőforrását. A futamon letöltendő áthajtásosok eltörlésével ugyanis a maximális kiróható büntetés a rajtrács végére száműzés, így egy ponton túl lényegtelenné válik, ki hányszor és mit cserél ki. A dupla motorcserével a McLarennek így egyszerre több, kvázi friss erőforrása lett, amelyeket a szezon hátralévő felében akármikor felhasználhatnak büntetés nélkül.

Monzában nem duplázik a Honda, „csupán” egyszer cserélnek majd motort, Alonsónak és Buttonnek ezzel pedig három erőforrás áll majd a rendelkezésére. Az új motorért járó tízhelyes rajtbüntetést természetesen le kell majd tölteniük, a McLaren idei teljesítményét látva pedig ez valószínűleg a rajtrács utolsó sorát jelenti majd, különösen ha figyelembe vesszük, hogy a versenynaptár leggyorsabb pályája következik – Alonso már ki is jelentette, hogy ismét egy „fájdalmas” hétvége vár a wokingi istállóra. A döntés azonban a Szingapúri Nagydíjra nézve kedvező lehet, ahol a pályakarakterisztikából kifolyólag akár pontszerzésre is esélye lehet a McLarennek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!