f1

2015.10.24. 07:48

Jolyon Palmer jövőre a Lotusnál debütál

Palmer, a csapat idei tartalékpilótája jövőre mutatkozhat be a Formula-1-ben, méghozzá Pastor Maldonado csapattársaként.

Komenda Vivien

Fotó: Lotus F1 Team

A 2014-es GP2 bajnok kiváló teljesítményével meggyőzte a Lotus irányítását, így 2016-ban ő érkezhet Romain Grosjean helyére.

„Láttuk Jolyon remek munkáját és tehetségét, és egyértelmű volt a választás.” – nyilatkozta Gerard Lopez, a Lotus csapatfőnöke.

„Nagy jövő áll előtte, emellett egy nagyon intelligens és rendkívül piacképes versenyző. Megérdemli ezt a lehetőséget.”

Palmer így nyilatkozott a bejelentés után: „Nagyon boldog vagyok, hogy jövőre a Forma-1-ben versenyezhetek. Rengeteget tanultam az elmúlt években, mint a csapat tartalék pilótája, és nagyon élveztem is ezt az időszakot. Természetesen végig az lebegett a szemem előtt, hogy egyszer bemutatkozhassak a Forma-1-ben. Alig várom a szezon kezdetét.”

A Renault a múlt hónapban bejelentette, aláírta a szándéknyilatkozatot, miszerint részesedést szeretne a Lotus csapatból, ám a tárgyalások jelenleg is folynak.

A hivatalos bejelentés még nem érkezett meg, annyi azonban bizonyos, hogy a csapat az új autóját a francia gyártó motorja köré építi.

Ami pedig a jövő évi szerepeket illeti: Lopez várhatóan kisebbségi tulajdonosként marad a csapatnál, míg a francia Frederic Vasseur, a GP2-ben sikeres ART csapat irányítója lehet az istálló főnöke. Mellettük a négyszeres F1 világbajnok, Alain Prost tanácsadóként vehet részt az istálló életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!