f1

2016.05.28. 07:22

Kaltenborn: A Sauber hamarosan úrrá lesz a nehézségein

Az istálló csapatfőnöke bizakodó az anyagi kérdéseket illetően.

Kovács Noémi

Fotó: Sauber Motorsport AG

Kihívásokkal teli szezonkezdeten van túl a Sauber csapata, hiszen a pénzhiánynak köszönhetően a fizetések is késve érkeznek a csapattagok bankszámláira, valamint így a fejlesztési illetve tesztelési lehetőségek roppant korlátozottak.

A helyzet megoldása érdekében Monisha Kaltenborn, az alakulat jelenlegi csapatfőnöke több versenyhétvégét is kihagyott, hogy olyan forrásbevonásokon dolgozhasson, amik stabilizálják a Sauber helyzetét. Kaltenborn szerint közel van a megoldás.

"Nos igen, minden bizonnyal küszködünk néhány kihívással. De nagyon keményen dolgozunk azon, hogy kikerüljünk ebből a szituációból és biztos vagyok benne, hogy erre hamarosan sor kerül." - kezdte a Sauber csapatfőnöke a helyzet elemzését. Kaltenbornnak felvetették azt is, hogy jelenleg mennyire más az istálló helyzete, mint a tulajdonos, Peter Sauber idejében volt.

"Szerintem a Forma-1 sokat változott azóta. Ha megnézzük azokat az időket, amikor még Peter Sauber is itt volt, nagyon más sportot látunk, rendkívül eltérő üzleti kultúrával és finanszírozási valamint sportági elvárásokkal. Emiatt nem hiszem, hogy ténylegesen össze lehetne vetni ezeket az időszakokat." - mondta a Forma-1 első női csapatfőnöke.

"Az olyan privát csapatok számára, mint a miénk, évről évre nagyobb a kihívás, különösen ha a szabályváltozásokat nézzük, amik az elmúlt néhány évet sokkal drágábbá tették. Ha csak a hajtásláncot nézzük, az is drága, emellett még a jövedelemelosztás is... Akkoriban volt olyan időszak, amikor a csapatok kevesebb, mint a bevételek 50%-át kapták meg, viszont a gazdasági környezet jobb volt, így sokkal több szponzort lehetett szerezni." - tette hozzá Kaltenborn.

Címkék#F1#Sauber

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!