f1

2016.08.27. 13:33

Korábbi mérnökei véleményezték Räikkönen szerződéshosszabbítását

Mark Slade és Chris Dyer is elismerően nyilatkozott 2007 világbajnokáról.

Horváth Dániel

Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari váratlanul korán bejelentette jövő évi versenyzőpárosát: már több héttel ezelőtt megerősítették, hogy 2017-ben is Kimi Räikkönen lesz Sebastian Vettel csapattársa. 

Sokakat talán meglepett a maranellóiak döntése, mert olyan versenyzők várnak előrelépési lehetőségre mint Nico Hülkenberg, Sergio Perez, Carlos Sainz vagy éppen Valtteri Bottas. A felsorolt tehetségek ellenére a Ferrarinál jelenlegi pilótájuknak, a már 37 esztendős Kimi Räikkönennek szavaztak bizalmat.

Mark Slade, aki a Mclarennél és a Lotusnál is dolgozott együtt Räikkönennel a következőket mondta: „Nem lepett meg, hogy Räikkönen szerződését meghosszabbították. Kimi jól kijön Sebastian Vettellel. Hiszem, hogy a jó hangulat segíteni fogja a Ferrarit.”

Az ausztrál Chris Dyer, aki Räikkönen bajnoki évében dolgozott a finnel így nyilatkozott: „Szerintem Kimi nem lett más pilóta mint volt kilenc éve. Mindig jó teljesítmény nyújtott, amikor a körülmények és az autó is feküdt neki.”

„Idén azonos tempót mutat Vettellel, még ha az autó nem is működik túl jól. Korábban ez nem tartozott Kimi erősségei közé.”

Andrea Stella, akinek a neve kapcsán sokaknak elsőre talán Fernando Alonso ugrik be, szintén dolgozott a finn bajnok oldalán.

„Még mindig nagyon erős versenyző. Szerintem fejlődött is a tavalyi évhez képest” – mondta Stella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!