f1

2016.09.28. 06:17

Kubica a Renault Forma-1-es szimulátorával tesztelt!

Meglett az eredménye is: Spa-ban dobogón végzett

Vámosi Péter

Fotó: Renault Sport

Robert Kubica az utóbbi időben újra elkezdett tesztelni a Renault Forma-1-es szimulátorával, árulta el a csapat vezetője, Frederic Vasseur. A nagyra tartott lengyel pilóta immáron 31 éves, és a 2011-es rallys balesete óta, - melyben majdnem elveszítette a karját - kikerült a Forma-1 látóteréből.

Versenyzett a rally világbajnokságon, és múlt héten a dobogón végzett, amikor visszatért a pályaversenyzéshez a Renault Sport Trophy versenysorozatban Spa-Francorchampsban. Kubicát továbbra is erős kötelék fűzi a Renaulthoz, ahhoz a csapathoz, ahol utoljára versenyzett a királykategóriában. Amikor Vasseurt megkérdezték Kubica erős bemutatkozásáról Spában, ennyit mondott: "Nem titok, Robert eltöltött némi időt most Enstoneban, a szimulátorunkban. Jó a kapcsolatom vele. Kíváncsi voltam, ha újra beültetjük a szimulátorba, az milyen érzés lesz neki, másrészt hatalmas tapasztalattal rendelkezik, és sokféle autónkat vezette."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!