f1

2016.10.20. 17:56

Kvyat lehet Perez csapattársa a Force Indiánál

Nico Hülkenberg nemrég bejelentette: távozik jelenlegi csapatától, és jövőre már a Renault gárdáját erősíti.

Horváth Dániel

Fotó: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool

A német versenyző némileg felrázta a pilótapiacot, hiszen a konstruktőri bajnokság jelenlegi negyedik helyezett csapatánál üresedett meg egy rendkívül vonzó ülés.

Az említett brit lap értesülései szerint Daniil Kvyat neve szerepel a Force India listájának első helyén, mint Hülkenberg helyettese. A Toro Rosso orosz versenyzője mellett még Esteban Ocont és Jolyon Palmert is erősen figyelemmel tartja a silverstone-i szélhelyű istálló.

A 2017-ben érvénybe lépő szabálymódosítások miatt a Force India nem akar egy teljesen újoncot foglalkoztatni, így került a képbe Kvyat személye, aki egy esetleges Red Bull-családtól való távozásával ismét felépíthetné karrierjét.

Információk szerint Kvyat jövőjéről még nem döntöttek Dr. Helmut Markoék. Abban az esetben, ha megakadályoznák a 22 éves orosz Force Indiához való távozását, akkor az Ocon-Palmer kettősből kerülne ki Perez jövő évi csapattársa.

Az említett két versenyző korábban már tesztelt is az indiaiak színeiben, mindketten jó benyomást tettek a csapat vezetőségében.

Pascal Wehrlein, aki szintén tesztelt a Force Indiának – a motorsport.com információi szerint nem szerepel a lehetséges jelöltek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!