f1

2016.07.28. 16:08

Kvyat repül a Toro Rossótól is?!

Orosz lapok jelentése szerint Daniil Kvyat jövőre már nem lesz Red Bull-támogatott versenyző, így jelenlegi ülését is elveszíti.

Horváth Dániel

Fotó: Varga András

A fiatal orosz még Daniel Ricciardo csapattársaként, a Red Bull „nagycsapatánál” kezdhette meg a 2016-os szezont, azonban a Spanyol Nagydíjon már a Toro Rosso színeiben volt kénytelen rajthoz állni - a Red Bull ugyanis lefokozta. Helyére az azóta már történelmet író Max Verstappen került. Mind Kvyat, mind Verstappen szerződése lehetővé tette a cserét, így nem volt komolyabb bonyodalom a cseréből. Persze Kvyatnak nyilvánvalóan nem esett jól a Red Bull vezetősége által alkalmazott radikális bánásmód.

Kvyat a Red Bulltól való lefokozás után még nagyon motiváltnak tűnt, az eredmények azonban jócskán elmaradtak. Ha nem az autója romlott el, akkor ő hibázott. A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost rendre támogatását fejezte ki az orosz versenyző felé, azonban a végső döntéseket meghozó osztrák Dr. Helmut Marko - aki a Red Bull tanácsadója és az utánpótlásprogram vezetője - a hírek szerint elégedetlen Kvyat teljesítményével. Olyannyira, hogy jövőre meg sem tartják.

A Toro Rosso már korábban megerősítette: egyik autójukat biztosan Carlos Sainz vezeti jövőre is. Az orosz Izvestia úgy tudja, Kvyat helyét a jelenleg GP2-ben vitézkedő francia Pierre Gasly veszi át. A 20 éves Red Bull Junior jelenleg a bajnokság harmadik helyén áll.

A Red Bull egyelőre nem kommentálta az értesüléseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!