f1

2016.05.03. 19:16

Lauda Vettel helyében „kinyírta volna” Kvyatot

Az orosz versenyző elismerte hibáját, ettől függetlenül sokaknál kiverte a biztosítékot.

Kovács Noémi

Fotó: Scuderia Ferrari

Kvyat és Vettel legújabb incidense nem is jöhetett volna rosszabbkor az orosz versenyző számára, hiszen egyre nagyobb rajta a nyomás, amit Max Verstappen szárnyalása okoz a Toro Rossonál. A pletykák ugyanis jelenleg arról szólnak, hogy a faenzai istálló hollandja 2017-ben már a Red Bull-nál versenyezhet, méghozzá Kvyat helyén.

Bár Kínában még inkább versenybalesetnek titulálta a közvélemény Kvyat és Vettel rajtot követő koccanását, az Orosz Nagydíjon történteket már Helmut Marko, az istálló sportigazgatója is inkább orosz versenyzője hibájának tartja– az osztrák szakember komolyan el is beszélgetett a történtekről Kvyattal. Aki ugyan elismerte hibáját, de

„Nem vagyok Superman! Ha valaki egy ilyen gyors kanyarban lassul le hirtelen, nincs idő reagálni!” – kommentálta az esetet Kvyat az MTV.fi riporterének. Azonban Vettel csapatfőnöke már máshogy látja a dolgot. – „Amennyiben vetek egy pillantást az adatainkra, nem tudom osztani ezt a benyomást. Meg kell nézni a tv felvételeket és minden egyértelmű lesz. Mindig is azt ígértem a médiának, hogy őszinte leszek. Az voltam Kína után is, amikor azt mondtam, hogy Kvyat semmi rosszat nem csinált, nem panaszkodtam, mert Shanghajban csak a dolgát tette. Most azonban nem találok semmi mentséget az orosz számára.”

„Talán egy kicsit túlizgulta a helyzetet, mivel ez volt a hazai futama. De egy fiatal versenyzőről van szó, aki tanulni fog az esetből.” – mentette a menthetőt Christian Horner a Bild hasábjain, míg Niki Lauda már nem volt ennyire elnéző az orosszal szemben. – „Vettel helyében én kinyírtam volna. Az FIA-nak figyelmeztetnie kell őt.”

De hogy látják Kvyat hibáját a honfitársak?

„Úgy gondolom, hogy a Kvyatra kiszabott büntetés elegendő. Bár lehetett volna kicsit figyelmesebb Vettellel abban a helyzetben, még ha érezte is a hazai versenye miatt rá nehezedő nyomást.” – mondta el az orosz automobil szövetség elnöke, Igor Ermilin a Tass hírügynökségnek, és egy másik orosz versenyző, a WSR-ből korábban jól ismert Nikolaj Martsenko is kifejtette véleményét. – „Hogy elkerülje az ülése elvesztését, fejlődnie kell a szezon során és meg kell győznie a csapatot arról, hogy aláírják az új szerződést vele. Vagy találnia kell egy másik jó csapatot, most még elég ideje van rá. Remélem minden jól alakul majd Daniil számára.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!