f1

2016.05.25. 17:16

Magnussen: Ki kell használnunk a 2017-es szabályváltozásokat

A dán versenyző szerint a Renault sokat profitálhat a jövő évi szabálymódosításokból.

Kovács Noémi

Fotó: Renault Sport

A francia gyártó az idei szezon során tért vissza – ismét – a száguldó cirkuszba saját gyári csapattal. Az enstone-i gárda a komoly anyagi nehézségekkel küzdő Lotus F1 Team-et vásárolta meg, így nem kevés időt fog igénybe venni, hogy ismét versenyképessé tegyék az istállót.

„Az idei határozottan egy átmeneti év, mivel komoly anyagi problémákkal küszködő csapatot vettünk át, ezért a fejlesztések egy ideje már stagnáltak. Jelenleg ezen próbálunk javítani és fejlesztésekkel ellátni az autót, ami időt vesz igénybe.” – kezdte a dán versenyző.
„Emellett viszont ki kell használnunk a jövő évi szabályváltozásokat. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenki teljesen elölről kezd mindent, de akkor is olyan helyzet lesz, amiből előnyt kell kovácsolnunk.” – fűzte tovább a szót a Renault pontszerzője, aki szerint csapata idővel harcban lesz a bajnoki címért.

„Még mindig elég kicsi alakulat a miénk, mivel rengeteg embert vesztettünk, amikor a Lotus anyagi gondokkal küszködött. Most azonban visszavettük a csapatot, majd meglátjuk mi lesz. Ahogy már korábban is mondtam, szerintem jó irányba tartunk, megfelelő tervvel rendelkezünk. Most már csak mindenkit érintetté kell tennünk a fejlődési folyamatban, így az mindenki érezni fogja a különbséget, ami szerintem nagyon fontos. Úgy gondolom, hogy jó helyzetben vagyunk.” – tette hozzá Magnussen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!