f1

2016.08.24. 18:05

Magnussen nem fog könyörögni a Renault-nak

A dán versenyző inkább a pályán bizonyítana.

Horváth Dániel

Fotó: Renault Sport F1

Kevin Magnussen helyzete nem egyszerű: a Renault 2015-ös bizonytalan sorsa miatt nem tudtak megfelelően felkészülni 2015-re. A francia gyártó már tavaly tudta, hogy rendkívül kemény évük lesz, ennek ellenére az egy év tapasztalattal rendelkező Magnussent és a brit újonc GP2 bajnokot, Jolyon Palmert szerződtették két versenyzőjüknek. 

A Renault jóslata be is jött: rendkívül szenvednek, a szezon első felében mindössze egy alkalommal, Oroszországban szereztek pontot, Magsnussen révén.

„Nem tudok többet tenni” – nyilatkozta a dán.

„Volt néhány jó lehetőségem, amikor megmutattam mire vagyok képes. Az esetek többségében a legtöbbet hoztam ki az autóból szombatonként, az időmérő edzéseken. Mindezek mellett én szereztem a csapat összes idei pontját.”

„Nem én fogok dönteni a jövőmről. Ha így lenne, nagyon hosszú szerződést írtam volna alá. A legjobbamat nyújtom, aztán meglátjuk mi fog történni.”

„Nem fogok könyörögni a csapatnak. A tőlem telhető legtöbbet fogom nyújtani a pályán és azon kívül is.”

„A Forma-1-ben minden szezonban küzdened kell a jövődért, minden egyes versenyen. Feltéve, ha nincs egy nagyon hosszú szerződésed. Nincs olyan verseny, amikor nem vagyunk nyomás alatt.”

„Az előző időszakomból megtanultam, hogy az F1-ben soha nincs biztonságban a helyem, éppen ezért kell minden alkalommal a maximumot nyújtani, keményen és a csapattal együtt dolgozni.”

A Renault csapatfőnöke, Fred Vasseur elmondta, szeptemberben hozzák meg döntésüket a 2017-es pilótafelállásukról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!