f1

2016.02.12. 15:14

Marko: Az F1-es versenyzők túlfizetettek

A Red Bull sportigazgatója szerint túl magasak a versenyzői fizetések a Forma-1-ben.

Kovács Noémi

Fotó:  Mark Thompson/Getty Images/ Red Bull Content Pool

A Forma-1-es fizetéseket tekintve könnyen megállapítható, hogy a száguldó cirkusz élmenői több tízmillió dollárt vágnak zsebre egy-egy szezon során. Azonban napjaink biztonsági tényezője illetve a kocsik műszaki fejlettsége miatt Helmut Marko úgy véli, hogy manapság már nincs annyi dolga a pilótáknak, mint régebben - így nem is érdemelnek ennyi pénzt a tevékenységükért.

"Manapság a versenyzők egyértelműen túlfizetettek. Két ok miatt gondolom így: először is, ma már jelentősen kisebb az esélye egy komoly vagy halálos kimenetelű balesetnek. Másodszor pedig, az olyan fiatal tehetségek, mint Verstappen vagy épp Wehrlein könnyedén, minden nehézség nélkül megtesznek a pályán 100 kört. Korábban még Vettelnek is szünetet kellett tartania, mert akkora erőhatások érték. Mindez azt jelenti, hogy, az autókat könnyebb vezetni, így a pilótáknak kevesebb a dolga." - mondta el Marko a német Sport Bildnek adott nyilatkozatában, amire Niki Lauda reagált.

"A versenyzők nem keresnek túl sokat. Nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a Forma-1 mekkora bevételt generál minden évben és hogy a versenyzők mennyivel járulnak ehhez hozzá." - kommentálta a Mercedes nem ügyvezető igazgatója a versenyzők túlfizetettségét.

A versenyzők fizetéséről ide kattintva olvashatsz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!