f1

2016.10.24. 09:46

Massa úgy érzi, Alonso miatt veszített pontokat

A versenybírák végül nem büntették az esetet.

Horváth Dániel

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

Felipe Massa hetedikként zárta az Amerikai Nagydíjat, miután a verseny végén nagy csatába került korábbi ferraris csapattársával, Fernando Alonsóval. Alonso az utolsó körökben Massát, majd Carlos Sainzot is maga mögé utasította, így ötödikként zárta az austini versenyt. Massa azonban úgy érzi, neki kellett volna ott lennie az ötödik pozícióban: „Egyszerűen csak kanyarodtam, aztán belémjött oldalról. Megütötte az autóm, és defektet kaptam.”

„Ez tönkretette az esélyeimet. Egyértelműen úgy gondolom, hogy Fernando felelőssége volt az eset.”

A kétszeres világbajnok Alonso szerint azonban nem történt több egy egyszerű versenybalesetnél: „Már mellette voltam. Nincs szó tehát semmi őrült manőverről. Egymás mellett voltunk, Felipe számára nem volt hely elfordulni.”

„A Toro Rossóval már könnyeb dolgom volt, mert nagyon lassúak az egyenesben, és más stratégián voltunk. Ellenük elég volt a DRS.”
„A tempónk egész hétvégén nem volt jó, ahogyan a versenyen sem. Eltérő taktikával mások elé tudtunk kerülni. A verseny végén közepeseken voltam, azok jobban bírták.”

A bírák egyébként nem büntették az Alonso-Massa incidenst, versenybalesetnek minősítették azt.

Fernando Alonso tegnap elért ötödik helye a McLaren-Honda idei legjobbja, és az „újraházasság” óta (2015) mindeddig ötödik pozíció az eddigi legjobb eredményük. Három alkalommal sikerült eddig ötödikként végezniük, mindhárom alkalommal Alonsónak köszönhetően.

Alonso egyébként feljött a világbajnokság tizedik helyére, megelőzve a Williams Mercedesnél versenyző Massát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!