f1

2016.06.30. 16:47

Mit szólnának a versenyzők egy olimpiai futamhoz?

Megkérdeztük. Ötletek is akadnak, több-kevesebb komolysággal.

Vámosi Péter

Fotó: Varga András

Bernie Ecclestone korábban már felvetette, hogy az Olimpián is kellene futamot rendezni, mely nem számítana bele a bajnokságba. De mit szólnának ehhez a versenyzők? Megkérdeztük.

"Azt akarod, hogy menjek Rióba? Azt akarod, hogy versenyezzek?" - kérdezett vissza Nasr, akivel, ha szabad így fogalmazni, baráti a viszonyunk. "Akkor lesz szünetünk, szóval ha otthon leszek, valószínűleg ott leszek, akkor elmegyek Rióba, nincs messze, így nem rossz ötlet elmenni és szurkolni a brazil sportolóknak. De hogy lenne egy verseny minden negyedik évben, hát nem tudom. Nem tudom. Szerintem már így is elég versenyünk van."

"Szerintem ez nem lenne rossz ötlet (az olimpiai futam), miért is ne?" - vélekedett Gutierrez.

"Én sem bánnék még egy versenyt." - reagált Magnussen.

"Talán építhetnénk egyforma autókat az Olimpiára, és mind a 22 versenyző ugyanolyan autóval, ugyanolyan gumikkal, úgy, hogy minden ugyanolyan. Érdekes lenne, mint a világdöntő, ha úgy tetszik." - ötletelt Kvyat.

"Én csak azt akarom mondani, hogy szeretem az érmeket, igen." - mondta Ricciardo.

"Mit mondhatnék?" - ébredt fel Räikkönen. "Mindig vannak ötletek, majd meglátjuk mi történik a jövőben, de nehéz megmondani, hogy mi lesz, szóval...

"Nincsenek pontok, csak sok pénzdíj, ugye?" - nevet Ricciardo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!