f1

2015.08.02. 13:27

Nem meglepő, hogy még gyenge a McLaren-Honda

A korábbi McLaren-Hondának is öt év kemény munkába telt sikeresnek lenni - mondja az egykori versenyző, Stefan Johansson.

Tajthi Andrea

Fotó: Varga András

Idén alakult újra a McLaren-Honda, előre lépniük pedig csak nagyon lassú ütemben sikerül. A McLaren egykori versenyzője, Stefan Johansson szerint azonban nincs ebben semmi szokatlan.

"Mindenki a McLaren-Honda aranykoráról beszél, mikor kiváló éveik voltak Alain Prosstal és Ayrton Sennáva. "Azt azonban hajlamosak elfelejteni az emberek, hogy ezeket a sikereket a Honda 5 évnyi munkája előzte meg az F1-ben." - mondta Johansson.

"Eleinte az sem volt egy sétagalopp. Ezt nagyon jól tudom, mivel vezettem az 1983-ban a Honda motoros Spiritet, és az akkori forgatókönyv nem sokban tért el a maitól. Akkoriban mindig azzal viccelődtem, hogy abbahagyom az edzést a hétköznapokon, mert hétvégén úgyis mindig megadja magát a motor, és szaladhatok a tartalékautóért. Persze aztán ráéreztek és domináltak."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!