f1

2015.11.28. 11:16

Ocon marad a Mercedes kötelékében

A Mercedes megerősítette, hogy meghosszabbítja kapcsolatát a még a GP3-as bajnoki címért csatázó Esteban Oconnal, bár a pozícióját még nem tisztázták.

Komenda Vivien

Fotó: Sam Bloxham/GP3 Series Media Service

Tavalyi European Formula 3-as bajnoki címe után Ocon a Mercedes DTM-es tartalékversenyzője lett, és jelenleg arra lehet gyanakodni, hogy jövőre a DTM-ben folytatná karrierjét Pascal Wehrlein helyén.

Ocon már próbálgatta szárnyait F1-es autóval is, teszten vezethette már a Force India autóján, de a Mercedes járgányát még nem próbálhatta ki.

"Ő most DTM-es tesztpilóta, és jól integrálódott, ugyanakkor nagyon jól teljesít GP3-ban is." - mondta a Mercedes motorsport főnöke, Toto Wolff. "Ő olyan személy, akit nagyon szeretnénk továbbra is a családunkban tudni."

Wolff azt is hozzátette, hogy az még nem dőlt el, hogy jövőre hol versenyez majd Ocon, de valószínű, hogy Wehrlein DTM-es helyét kapja majd meg.

"Ez nem azt jelenti, hogy már megoldást találtunk Pascalnak, mert elég bonyolult a versenyzőpiac. A legtöbb csapat már bejelentette a versenyzőit. De miután már Esteban is velünk van, tudjuk, hogy mindkettejüknek megfelelő programot kell találnunk, ez lehet, hogy mindkettejüknek tesztpozíció lesz, vagy DTM-es hely."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!