Paffett ismét az F1-ben

2016. február 02., 11:40 szerző: Gyimesi Brigitta
komment
A Williams bejelentette, hogy 2016-ban Gary Paffett lesz a szimulátoros versenyzője.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Deutsche Tourenwagen Masters

A Williams hivatalos oldalán kiadott sajtónyilatkozat:

2016-ban Gary is csatlakozik a csapathoz, hogy a Williams-Mercedes FW38 autótechnológiai téren történő fejlesztésében segédkezzen a grove-i Williams-gyárban. Az egész év folyamán szorosan együtt fog működni a csapattal, hogy minél széleskörűbb és pontosabb viszajelzést tudjon adni az autóról, amellyel nagyban hozzájárul az idei autó folyamatos fejlesztéséhez.

Gary rendkívül tapasztalt pilótának számít: egy korábbi McLaren-tesztpilótáról van szó, aki 1999-ben elnyerte a McLaren Autosport BRDC-díjat, 2005-ben pedig DTM-bajnokká koronázták. 2001 és 2013 között Gary 72 hivatalos F1-es tesztnapon vett részt, amelyeken 4971 kört és közel 22.745 km-t teljesített.

„Roppant boldog vagyok, hogy szimulátoros versenyzőként csatlakozhatok a Williams csapatához” – kommentálta a bejelentést Gary Paffett. „A munkakörömben az idei autó fejlesztésének segítése áll. A csapatnak remek eredményei és hatalmas történelme van az F1-ben. Alig várom, hogy az új szerepkörömben támogathassam a csapatot az év folyamán.”

„Nagyon örülünk, hogy Gary személyében egy roppant tapasztalt pilótát köszönthetünk a Williams körében” – tette hozzá Claire Williams helyettes csapatfőnök. „Egy magasan képzett és a végletekig professzionális versenyzőről beszélünk, akinek magasszintű tesztelési tudása és adatelemzési képességei jelentősen hozzájárulnak majd az FW38 folyamatos, évközi fejlesztéséhez.”


Gyimesi Brigitta

hozzászólás
2016. február 02., 11:40 szerző: Gyimesi Brigitta

Facebook

Hozzászólások