f1

2016.10.28. 13:16

Palmert a Sauberrel boronálják össze

A svájci csapat jelenlegi versenyzői, tehát Marcus és Felipe Nasr is feltehetőéeg elhagynák az alakulatot az év végével.

Vámosi Péter

Fotó: Renault Sport

Érdekesebb a svéd Ericsson távozása lenne, mert állítólag az ő támogatói igen közel állnak a Sauber új tulajdonosához. A brazil Globo azonban idézi Ericsson szavait: "Amíg van lehetőség a Force Indiánál, addig butaság lenne azt figyelmen kívül hagyni, és ugye nincs szerződésünk jövőre. Feltehetőleg maradok a Saubernél, de ahogy már mondtam: a legjobb csapatban akarok lenni, és a Force India nagyon is erősnek tűnik jelenleg."

Ehhez képest pont Ericsson csapattársát, Nasrt mondják legtöbben, hogy ő lehet a befutó az indiaiaknál, segíti őt Bernie Ecclestone is, aki mindenképp akar egy brazilt látni jövőre is a rajtrácson, Felipe Massa visszavonulása után is. Amennyiben Nasr eligazol, akkor az jó nagy költségvetési hiányt képezhet a Saubernél, és a svájci Blick szerint aki ezt kicsit is betömheti, az Jolyon Palmer lehet, a magával hozott 3-4 millió eurónyi támogatásával.

Ő azonban jelenleg a Renault végső válaszára vár, bár elég pesszimistának tűnik, a nyilatkozata alapján: "Maradnék a csapattal, és várom, hogy döntsenek a másik versenyzői ülésükről. Kevin Magnussen és én is megteszünk minden tőlünk telhetőt egy nehezen vezethető autóban, és ez nem jó érzés. Sokat fejlődtem azonban, és többet tudnék beleadni, ha maradhatok a Forma-1-ben."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!