f1

2016.07.23. 13:49

Perez: A Ferrari is egy opció volt

Amennyiben jövőre nem maradna a Force Indiánál akár még a Renault-nál is kiköthet a mexikói.

Komenda Vivien

Fotó: Varga András

Korábban az indiai csapat fő embere, Vijay Mallya elhessegette mexikói pilótája távozásáról szóló pletykákat, és elmondta, Pereznek jövőre is van szerződése.

Az indiai kommentárja azokra a szóbeszédekre jelentette a választ, melyek szerint Perez az első számú jelölt Kimi Räikkönen helyére a Ferrarihoz. Azóta aztán bejelentették a finn hosszabbítását.

A Magyar Nagydíj hétvégéjén a 26 éves versenyző elismerte, valóban opció volt az olasz csapat is.

„Nyilvánvaló, hogy reménykedik az ember a hívásban. Sok pletyka szólt a váltásról.” – fogalmazott Perez a Ferrarival kapcsolatban.

„Kívülről úgy tűnhet, hogy Kimi nem hozza az eredményeket, a csapat viszont pontosan tisztában van vele, hogy mire képes az adott versenyző.”

„A Ferrari az a csapat, amely most nem olyan versenyképes, mint amennyire szeretne. Mi mindannyian szeretnénk látni, ahogy a győzelmekért küzdenek. De nehéz időszakot élnek meg. James (Allison) is elhagyja a csapatot. Talán a Renaulthoz megy. Nem tudom.”

Ami pedig a 2017-es évet, és a Force Indiát jelenti, Perez így fogalmazott:

„Meglátjuk a nyáron, hogy mi a legjobb számomra. Egy olyan csapat tagja vagyok, melyben van potenciál. Meglátjuk mi a legjobb a jövőmre nézve.”

És hogy mi a véleménye a Renault-ról?

„Mindenképpen egy érdekes csapat. Nem a legjobb időszakukat élik, de mindenképp egy érdekes opció. Én pedig világbajnok akarok lenni.” – zárta Perez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!