f1

2016.09.30. 08:12

Perez jövőre a Haasnál köthet ki

Több forrás is arról számolt be, a mexikói pilóta jövőre már az amerikai csapat színeiben versenyezhet, amennyiben jelenlegi csapatával nem sikerül megegyeznie.

Komenda Vivien

Fotó: Force India F1 Team

Bár Pereznek szerződése van a Force Indiaval 2017-re, a mexikói támogatások a szerződés felbontásakor is maradhatnak. A mexikói csütörtökön már utalt rá, más lehetőségei is vannak a jövő évre.

„Nem titok, hogy jövőre is itt szeretnék lenni, hiszek a csapatban.” – fogalmazott. „De az, amit az utóbbi időben kapok, hát nem is tudom... De biztos vagyok benne, hogy a jövő héten kitalálunk valamit, hiszen az idő szűkös.”

„Jelenleg csak egy csapatra koncentrálok. Vannak azonban más, komolyan érdekes lehetőségek. Pillanatnyilag csak azt remélem, ezzel a csapattal sikerül megegyezni, ha pedig nem, jövő héten más lehetőség után nézünk. A Forma-1-ben szeretnék maradni, és mindent megteszek ezért.”

Habár a másik lehetőségről nem beszélt a mexikói, nagy valószínűséggel a Haas csapatához csatlakozhatna Romain Grosjean mellé. Ez pedig akár egy 2018-as Ferrari ülést is eredményezhet számára, hiszen a két csapat szoros kapcsolatot ápol, Räikkönen szerződése pedig csak a jövő évre szól. Az üzlet létrejötte sokak szerint nehéz, de nem lehetetlen vállalkozás, hiszen akár az is egy lehetőség, hogy a két mexikói helyet cserél, és Gutierrez megy a Force Indiához.

A pletykákat tovább erősíti, hogy a Haas csapatfőnöke, Gunther Steiner elmondta, fontos, hogy egy tapasztalt pilóta érkezzen a csapathoz jövőre, és eddig várta, hogy lássa, kik elérhetőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!