f1

2016.05.24. 12:26

Renault: A Red Bull feladta a leckét!

A franciák ügyvezető igazgatóját lenyűgözi a milton-keynes-i istálló fiatal versenyzőket nevelő programja.

Kovács Noémi

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Cyril Abiteboult egész egyszerűen lenyűgözte a Red Bull merész húzása, ami alapján szezon közben helycserés támadást eszközölt korábbi versenyzőjük, Daniil Kvyat és az akkor még a Toro Rossonál versenyző Max Verstappen között. Míg az orosz pilóta hangot adott elégedetlenségének és értetlenségének, Verstappen már első Red Bullos versenyhétvégéjén megszerezte élete első futamgyőzelmét, ami előtt sokan megemelték kalapjukat – köztük Abiteboul is.

„Ez egyszerűen csodálatos. Mondjuk nem voltunk teljesen meglepve, mivel a Toro Rossonál már tavaly is együtt dolgoztunk vele és mindig is le voltam nyűgözve. De összességében még nagyobb hatást tett ránk a Red Bull stratégiája, hogy meg merik lépni az extrém döntéseket a céljaik elérése érdekében, kerül amibe kerül és gondoljanak erről bármit is az emberek. Minden kritika ellenére, hatalmas leckét adtak a Forma-1-nek, amit mi is a saját előnyünkre fogunk fordítani.” – mondta el az Autosportnak Abiteboul.
Mindeközben Verstappen újdonsült főnöke, Christian Horner meg van győződve arról, hogy jelenleg a Red Bullnak van a legerősebb versenyzőpárosa Ricciardo és Verstappen személyében. Utóbbi versenyzőtől még többet várnak majd, amint még több tapasztalatra tesz szert a Forma-1-ben és a Red Bull autójában is.

„Gyanítom, hogy Max még erősebbé fog válni, amint több tapasztalatot szerez és az autóban is kényelmesebben fogja érezni magát, így az önbizalma is nőni fog. Tényleg hiszek benne, hogy most nekünk van a legerősebb versenyzői párosunk a Forma-1-ben, jelenleg jól alakulnak a dolgaink. Erősen kezdtük az évet, erősebben, mint ahogy azt előtte képzeltük. Úgy éreztük, hogy a szezon második fele erősebb lesz majd, mint az első, de már Kínában dobogóra állhattunk és az szezon ötödik futamán győzni tudtunk. Erről még csak álmodni sem mertünk az előszezonban.” – fűzte hozzá Horner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!