f1

2016.09.26. 16:18

Ricciardo nem biztos benne, hogy jót tennének a Forma-1-nek a radikális változtatások

„Lehetetlenség mindenkinek örömet okozni.”

Hegedűs Dávid

Fotó: Clive Mason/Getty Images/Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo nem biztos abban, hogy a radikális változások lennének a helyes lépések a Forma-1 javítása érdekében.

Nem csak a radikális technikai szabályváltozások lesznek 2017-ben, hanem a sport marketingjét is szeretnék átszervezni az új tulajdonos, a Liberty Media, akiknek nagy terveik vannak.

Azonban az ausztrál Daniel Ricciardo a francia Auto Hebdo-nak elmondta, hogy szerinte fokozatos változtatások és egyenletes növekvő fejlesztések jobbat tennének a sportnak.

„Lehetetlenség mindenkinek örömet okozni.” - mondta. „Az én véleményem az, hogy túl sokan tévesen kritizálják a Forma-1-et. Az igazat megvallva két pilóta uralja a bajnokságot, a futamok nem lettek kevésbé érdekesek.”

„Jobban szeretném látni inkább az egyensúlyt és a fokozatos változtatásokat, mintsem a radikális újításokat, a Formula-1 így jó, de kisebb fejlesztésekre nagyobb szükség van.” - tette hozzá Ricciardo.

A 27 éves pilóta figyelmeztetett arra, hogy a pilóták meg akarják erősíteni a nyakuk védelmét, mert jövőre még több G erők hathatnak rájuk, de nem biztos abban, hogy a gyorsabb autók javítani fognak a Forma-1-en.

„Az autók gyorsabbak és agresszívabbak lesznek, de nem tudom, hogy izgalmasabbá fogják-e tenni a showt.”  - mondta Ricciardo.

A Red Bull figyelme már másra összpontosul, mert Ricciardo elmondta, hogy őt lenyűgözte a motorpartner Renault fejlődése 2016-ban.

„Az igazat megvallva sok kérdést tettem fel magamnak tavaly Brazíliában, hogy mikor kaptunk új motort és miért nem éreztük a fejlődést.”

„Monacóban és Szingapúrban megmutattuk, hogy a kasztnink nagyon jó, de a Renault motor minket is meglepett. Talán még nem vagyunk a Mercedes szintjén, de rohamosan zárkózunk rájuk.” - mondta.

Végezetül Ricciardo, arra a kérdésre, hogy mi lesz a korábbi csapattársa, Danyil Kvyat sorsa és vajon emlékezteti-e ez arra, hogy milyen kegyetlen is a Forma-1, ezt felelte:

„Igen, jó versenye volt, be kell bizonyítania magának, hogy erős versenyző, ahhoz még a következő versenyeinek is jónak kell sikerülnie.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!