f1

2016.09.23. 18:26

Ricciardo szerint Rosberg lesz a világbajnok

A Red Bull ausztrálja úgy gondolja, nem lesz címvédés.

Horváth Dániel

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo nagyon jó szezont fut 2016-ban, ezt bizonyítja az a tény is, hogy ő foglalja el a világbajnoki pontverseny harmadik helyét Nico Rosberg és Lewis Hamilton Mercedese mögött. A futamgyőzelem viszont nem jött össze az ausztrál pilóta számára: egyedül csapattársa, Max Verstappen volt képes nyerni idén – ehhez is a két mercedeses versenyző ütközésére volt szükség.

Ricciardónak azonban így sincs oka panaszkodni, pláne, hogy Monacóban könnyedén nyerhetett volna, ha saját csapata nem rontja el a bokszkiállását. Összesen öt alkalommal végzett dobogós helyen 2016-ban, és továbbra is hisz benne, hogy még idén megszerezheti negyedik Forma-1-es futamgyőzelmét.

A Sky Sports a világbajnokság alakulásáról kérdezte Ricciardót: „A nyári szünet előtt, amikor Lewis átvette a vezetést, azt gondoltam, hogy innentől megállíthatatlan lesz. Ennek ellenére Nico visszajött, és már azt gondolom, hogy ő lesz a világbajnok.”

A 27 éves ausztrál a verseny végi eredményhirdetések és a pezsgőzés előtti pillanatokról is beszélt: „Számomra kínos, hogy mennyire csend van. Nem nagyon szeretem a csendet, szóval próbálok magamban, esetleg Lewissal vagy Nicóval beszélni. Elég vicces helyzetek ezek, ők élvezik a csendet.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!