f1

2016.07.20. 05:15

Räikkönen: Azért vagyunk, hogy utolérjük a Mercedest

Kimi Räikkönen szerint továbbra is a Mercedessel állnak harcban, annak ellenére, hogy az utóbbi időben inkább a Red Bullokkal csatáztak.

Komenda Vivien

Fotó: Tóth Zsombor

A Magyar Nagydíj előtt a finn így nyilatkozott az ESPN-nek: „Folyamatosan javulnunk kell, mindig előre nézni. Nyilvánvalóan az a célunk, hogy utolérjük a Mercedest, habár az utolsó versenyen a Red Bull jobb volt, mint mi.”

„Nem hiszem, hogy ez helyes, de hogy ez lesz-e a következő versenyeken? Nem tudom, meglátjuk, de az biztos, hogy összességében erősebbek vagyunk, mint ők. Silverstoneban viszont nem voltunk túl jók.”

A Brit Nagydíjon nem vártan a leszorítóerőt kihasználva a Red Bull RB12 egyenesen szárnyalt, Max Verstappen és Daniel Ricciardo a második és negyedik helyet szerezte meg, míg a Ferrari küszködött.

Az erőviszonyok az elmúlt versenyhétvége után egyértelműk: a németek maradtak az első helyen, a Red Bull teljesítménye viszont felülmúlta az olasz csapatét.

„Hogy mi lesz a következő versenyeken, arról nincs elképzelésem, de előre kell néznünk, javulni, és akkor újra a dobogóért harcolhatunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!