f1

2015.05.23. 15:42

Räikkönen: Ez katasztrófa volt

A finn versenyző csalódott az időmérő után

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen úgy fogalmazott, hogy a Monacói Nagydíj kvalifikációja "katasztrófa" volt.

A finn versenyző idén nem igazán tud összerakni egy tiszta kört az időmérő edzéseken, és ő az egyetlen versenyző a mezőnyben, aki idén még egyszer sem tudott jobb helyre kvalifikálni, mint a csapattársa.

Räikkönen a holnapi futamot a hatodik helyről kezdheti majd meg, míg csapattársa, Vettel a harmadik rajtkockából startolhat.

"Összességében egy rossz eredmény, mivel itt nehéz előzni. Ez nem éppen egy boldog nap." - mondta Räikkönen. "Hosszú verseny lesz ez ha beragadok pár autó mögé, de megpróbálom kihozni a helyzetből a maximumot."

"Az első szett gumival nem volt tapadásunk. A második rendben volt, de akkor meg forgalomba kerültem. Katasztrófa volt. Az autó jó volt, de nehéz volt felmelegíteni a gumikat."

Räikkönen maga is úgy véli alaposan meg kell vizsgálni az időmérős adatokat, hogy rájöjjenek, miért nem sikerül az sosem a terveik szerint.

"Úgy tűnik, valamit minden alkalommal elrontunk. Ezen dolgoznunk kell, és meg kell próbálni kijavítani, mert így nem jó helyről kezdjük a vasárnapokat és ez megnehezíti a dolgokat, mivel sok idő  megy el azzal, hogy megpróbálok megelőzni pár autót, és kimaradok az élen lévő csatákból."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!