f1

2015.08.30. 13:01

Räikkönen maradásával lecsillapodtak a kedélyek

Talán csak a Haas versenyzőpárosa lehet meglepetés, és - talán - két-három csapatnál lehet változás 2016-ra, beleértve a Manort is.

Tajthi Andrea

Fotó: Varga András

Kimi Räikkönen Ferraris szerződéshosszabbításával hamar megnyugodni látszik mindenki. Az átigazolás-rohamhoz ugyanis Räikkönen Ferraritól való távozása kellett volna.

A Red Bull nagy valószínűséggel megtartja aktuális párosán, míg a Sauber duójáról már tudjuk, hogy marad.

Ezen kívül a Force India háza táján sem várható így mozgás, noha Hülkenberget még emlegetik a jövőre debütáló, amerikai Haas csapathoz. Amennyiben pedig Hülkenberg távozna a Force Indiától, oda esélyes a DTM futamgyőztes, Pascal Wehrlein.

"Nyitottak vagyunk a tárgyalása Pascal jövőjéről." - idézi Vijay Mallyát a Speed Week, aki azonban nem mostanában fog dönteni. "Rendszerint én vagyok az utolsó, aki megnevezi a versenyzőit.

Räikkönen helye nem üresedik meg, így a Williamsnél sem várható változás, a brit csapat minden bizonnyal megtartja mindkét versenyzőjét.

A Toro Rosso is alighanem megtartja duóját, míg a McLarennél mér lehet egy kérdőjel, ez pedig Jenson Button neve mellett szerepel. A brit versenyzőről már pletykálják is, hogy távozik a McLarentől, s helyette a Top Gear műsorában közreműködne. Helyér pedig Kevin Magnussen és Stoffel Vandoorne is pályázik.

Button ráadásul korábban annak lehetőségét sem zárta ki, hogy F1-es karrierje után rallycrossra váltson, melyet a napokban ki is próbált. Ennek kapcsán Alex Wurz a következőt írta Twitteren: "A következő kerékpározásunkkor meg fogom kérdezni Jensont, hogy lehetnénk-e rallycross csapattársak, hogy csatázzunk, mint az édesapáink tették."

Eric Boullier állítása szerint azonban az idei szezon vége előtt nem várható bejelentés a McLaren 2016-os pilótapárosáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!