f1

2016.04.30. 19:29

Räikkönen: Nem ideális ez az eredmény, de jobb a semminél

A finn világbajnok ennél jobbra számított.

Kovács Noémi

Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari finn pilótája eredetileg a negyedik leggyorsabb időt futotta meg, de Vettel 5 rajthelyes büntetésének köszönhetően Räikkönen a harmadik helyről fog nekivágni a futamnak. Mindazonáltal a 2007-es világbajnok nem igazán elégedett az eredménnyel, hiszen az utolsó körében hibázott az utolsó kanyarban.

„Az egész hétvége elég trükkös: bármilyen okból kifolyólag is, de mindvégig küszködtem azzal, hogy összetegyek egy tisztességes kört. Az időmérő kicsit jobban alakult, bár néhány helyen még mindig küszködtem az autó elejével. Elérhettük volna akár a második vagy harmadik helyet is a rajtrácson, azonban az utolsó körömön teljesen elrontottam az utolsó kanyart.” – ismerte be hibáját a finn.

„Természetesen csalódott vagyok a történtek miatt, viszont figyelembe véve a nehézkes körülményeket, ez az eredmény nem ideális, de jobb a semminél. Végül is a harmadik helyről vágunk neki a futamnak, és majd meglátjuk, mi fog történni holnap, azt hiszem, hogy a versenyen jobb formánk lesz.” – fűzte hozzá Räikkönen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!