f1

2015.09.01. 10:43

Räikkönen sosem mutatta meg igazán, mire képes

Martin Whitmarsh szerint Kimi Räikkönen igazán okos és gyors, de sosem hozta ki magából a 100%-ot.

Tajthi Andrea

Fotó: Varga András

Kimi Räikkönen egykori főnöke, Martin Whitmarsh úgy véli, hogy a finn sosem mutatta meg teljesen képességeit. Whitmarsh egyébként próbálta ismét leigazolni Räikkönent a McLarenhez, 2010-ben, mikor a Ferrari megvált tőle.

"Bár Kimi kifejezetten utálja Ront (Dennis), én minidg jóban voltam vele." - mondta Whitmarsh a brit Motor Sport magazinnak. "Tárgyaltunk a menedzsmentjével, de kicsit sokat akartak, és Jenson (Button) elérhető lett, így minden a helyére került."

Whitmarsh ugyanakkor úgy véli, hogy Räikkönen sosem mutatta meg teljes potenciálját a Forma-1-ben.

"Kimi nagyon frusztráló, mivel okos és gyors is, így igazán idegesítő, hogy mindig visszafogja magát. Sosem mutatta meg igazán, hogy mire képes, és már nem is fogja, ami nagy kár. Ő nagyon éleslátó, nagyon nyers humora van. Igazán kedvelem a fickót." - folytatta Whitmarsh.



Fotó: Wolfgang Wilhelm/ Daimler AG

A Motor Sport magazin információi szerint Räikkönen szerződéshosszabbítása a Ferrarinál csak 2016-ra szól, opció nélkül. Eközben az olasz La Gazzetta dello Sport szerint így 2017-ben Max Verstappen érkezhet az olaszokhoz Räikkönen helyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!