f1

2016.05.23. 12:31

Ron Dennis szerint a McLaren töri majd meg a Mercedes egyeduralmát

Újabb kvantum lépés, Ron?

Vámosi Péter

Fotó: McLaren

A BBC-nek adott legújabb interjújában Ron Dennis újra komoly bejelentést tett: "Komolyan hiszek benne, hogy a Mercedes után a következő bajnokcsapat a McLaren lehet, és ezen célunk előbb elérjük, mint mások. Ez egy kalandos út lesz, de hiszek a cégünk embereinek a technikai hozzáértésében, illetve a Hondában."

A Mercedes dominálja eddig a V6-os turbós korszakot, hiszen 2014-ben és 2015-ben is elhódították a bajnoki címet, ls az elmúlt 43 versenyből 36-ot nyertek meg. A németek pedig ott folytatták idén, ahol abbahagyták 2015-ben, és egyértelműen újra várományosai a konstruktőröknek kiírt bajnoksági címnek. A McLaren eközben 2012 óta nem nyert versenyt, és elég nehezen indult be megint a partnerség a Hondával, ami tavaly kezdődött el újra. Dennis ugyanakkor abban bízik, hogy a 2017-es szabályváltoztatások jó alapot teremtenek annak, hogy a csapata előrelépjen.

Ron így látja a helyzetet: "A 2017-es szabályok adnak nekünk elég teret arra, hogy felkapaszkodjunk a Hondával, így szerintem esélyesek lehetünk jövőre. Azt gondolom, hogy versenyeket is nyerhetünk majd. Nem akarom előre megjósolni a bajnokság eredményét, de azt gondolom, hogy a Mercedes kihívókra lel, de okkal feltételezem azt, hogy mi érünk oda leginkább, mindenki előtt."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!