f1

2016.07.29. 09:17

Rosberg beszólt: Miért érdekli Hamiltont ennyire hirtelen a biztonság?

Nico Rosberg nem kicsit lepődött meg csapattársa aggódását követően

Horváth Dániel

Fotó: Varga András

Nico Rosberg nem kicsit lepődött meg csapattársa aggódását követően a Forma-1 biztonsági kérdéseit illetően. Mint ismeretes, Rosberg úgy szerezte meg a Magyar Nagydíj pole pozícóját, hogy dupla sárga zászlós jelzés alatt lila, azaz abszolút legjobb szektoridőt futott.

„Lewis nem olyasvalaki volt, akit érdekelt a biztonság – egészen mostanáig. Feljegyeztem egy kis változást” – mondta Rosberg az NBCSN-nek.

Rosberg szerint nem elfogult az eset miatt: „Teljesen egyértelmű, hogy követtem az utasításokat, ezért nem volt semmi probléma. Jelentősen le kell lassítani a dupla sárgánál, ennyi az egész.”

„Leggyorsabb kört futni egy felszáradó pályán normális, nincs köze a balesethez, hosszúak az egyes szektorok” – folytatta Rosberg.
„Ami fontos, hogy le kell lassítani abban a bizonyos kanyarban, hogy fenntartsuk a biztonságot. Ez továbbra sem változott. A szabály ugyanaz, mint mindig” – tette hozzá Rosberg, aki a hétvégén Hockenheimben, hazai közönsége előtt próbálhat meg győzni, egyben visszavenni a világbajnoki pontversenyben múlt héten elveszített első helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!