f1

2016.05.30. 18:22

Rosberg (érthetően) csalódott

Nico Rosberg a monacói hetedik helyéért a tempóhiányt és a rossz kiállást okolja.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Sokáig a hatodik hely nézett ki a világbajnoki tabella éllovasának, ám a hajrában Nico Hülkenberg legyorsulta a szenvedő mercedesest.

„Nem értem, miért nem volt meg a tempóm az elején” – mondta Rosberg. „Csupán teljesen – nem is tudom – elvesztettem minden bizalmam a gumikban az első etapon, majd a kiállásnál sem sikerült minden tökéletesen. Volt egy kis fennakadás, aminek következtében forgalomba kerültem, és amikor kicsit vissza kellett fognom a tempón, még több autó ment el mellettem – ez pedig Monacóban a játék vége.”

A lassú kocsikázás miatt a Mercedes még az első etapban megkérte Rosberget, engedje el a sokkal gyorsabb Lewis Hamiltont. A németnek nincsenek különösebb problémái az esettel.

„Akkor elég egyszerű volt a helyzet” – magyarázta Rosberg. „Nagyon lassú voltam, míg Lewisnak volt esélye megnyerni a versenyt – ahogy tette is. Elég egyértelmű döntés volt a csapat részéről, megadták a másik srácnak a lehetőséget; fájdalmas volt, de egyértelmű.”

Ami Hülkenberg utolsó pillanatos manőverét illeti, Rosberg az esőt és gumijai állapotát okolta ezért.

„Rajta lágy gumik voltak, így értelemszerűen több tapadása is volt, míg én ultralágyon és ezek teljesen meghaltak addigra” – folytatta. „Amint elkezdett szemerkélni, a gumijaim azonnal visszahűltek, míg az övéi nem. Csalódott vagyok az eredménnyel, meg akartam nyerni a hazai futamom, de nem sikerült.”

Címkék#F1#Rosberg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!