f1

2016.05.24. 11:27

Rosberg és Hamilton túltette magát Barcelonán

Mindkét versenyző túllépett a spanyolországi kettős kiesésen.

Kovács Noémi

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A Spanyol Nagydíjon Lewis Hamilton indulhatott az első rajtkockából, azonban a háromszoros világbajnok mellett már az első kanyarban elment csapattársa, Nico Rosberg. Hamilton viszont a hármas kanyarban visszatámadott, de Rosberg zárta a belső ívet, így a brit pilóta a fűre terelődött, ahol megpördült, majd csapattársába csapódott és mindketten kiestek. Az incidens után mindkét versenyző roppant dühös volt, mostanra azonban már túltették magukat a történteken, legalábbis a nyilatkozatok erre utalnak.

„Kizsigerelt, ami Spanyolországban történt, nem csak magam, de főként a csapat miatt. Tudom, hogy a csapatban mindenki keményen dolgozik azért, hogy ilyen csodálatos autót készítsen számunkra, így a lehető legrosszabb forgatókönyv az, hogy mindketten a kavicságyban kötünk ki. De átbeszéltük a helyzetet és most már itt az ideje, hogy magunk mögött hagyjuk a múltat.” – kommentálta a helyzetet Rosberg a Monacói Nagydíj előtt.

„Barcelona  a lehető legrosszabb érzés volt, de ahogy mindig is mondom, az az igazi teszt, hogy egy ilyen ütés után hogyan tudsz talpra állni. Kemény pillanatokat éltünk át a futam után mindannyian, de most már lezártuk ezt a fejezetet.” – fűzte hozzá Hamilton, aki jelenleg 43 pontos lemaradással követi csapattársát a bajnoki tabellán.„A versenyzőink tudják, hogyan működünk. A csapat felelőssége, hogy a lehető legjobb autót adja nekik, az ő felelősségük pedig abban rejlik, hogy kihozzák belőle a legjobbat és haza is hozzák őket. Hagytuk leülepedni a dolgokat, utána bocsánatot kértünk és ők is ezt tették. Ilyen egy normális kultúra, együtt foglalkozunk a kudarcainkkal, majd túllépünk rajtuk.” – tette hozzá Toto Wolff.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!