f1

2016.07.23. 18:42

Rosberg túlórázik, beidézték a versenybírók, de nincs büntetés

30 méteren lassított, 0.12 másodpercet bukott vele, elhitték

Vámosi Péter

Fotó: Varga András

A német versenyző a pole pozícióban várja a vasárnapi rajtot, de úgy nézett ki, hogy a leggyorsabb körét sárga zászlós fázis alatt szerezte meg. Fernando Alonso megpördült a 9-es kanyar kijáratánál, amikor az utolsó gyors körén volt a Q3-ban, és autója a kerékvető tetején állt meg, ami kiváltotta azt, hogy sárga zászlózni kelljen.

Lewis Hamilton, aki Rosberg csapattársa és legnagyobb riválisa is egyben, így már nem tudott érdemi kört összerakni. Rosberg Hamilton mögött haladt, és amikor ahhoz a részhez ért, ahol történt az eset Alonsoval, már nem volt ott, mert sikerült onnan elmennie. Annak ellenére, hogy sárga zászló volt érvényben, Rosberg szárnyalt és csak kevés időt vesztett azon a szakaszon, ahol az eset történt. És ő is ezzel tisztában volt, szóra is jött a verseny utáni sajtótájékoztatón: "Persze, tudom, hogy dupla sárga zászló volt érvényben. Sok időt vesztettem, de azt hiszem, rendben volt." - felelte röviden.

A helyzetet azonban sikerült 20:00 után pár perccel tisztáznia a versenybíróknak a versenyzővel és a cspattal is, mert mint kiderült, 30 méteren lassított, 0.12 másodpercet veszített ezzel, és ez így a szabályoknak megfelelő volt.

Az már más kérdés, hogy Lewis Hamilton most a szabályzás további pontosítását várja el a FIA-tól... az eredmény azonban marad, Nico Rosbergé a pole pozíció a 31. Magyar Nagydíjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!