f1

2015.10.10. 11:04

Sainz jól van, de kórházba szállították

Íme a hivatalos információk Carlos Sainz balesetéről

Tajthi Andrea

Fotó: Peter Fox/Getty Images/ Red Bull Content Pool

A szombat délelőtti F1-es szabadedzés idő előtt ért véget Szocsiban, mivel Carlos Sainz rémisztő jelenetet produkálva a védőfalban kötött ki.

Sokáig semmit nem lehetett tudni arról, hogy jól van-e a versenyző, később azonban láthattuk a jelenetet, mikor elszállították a kórházba, s maga mutatta kezével, hogy rendben van.

Az FIA megerpsítette, hogy Sainz végig tudatnál volt és beszélt az orvosokhoz a baleset után. A versenyzőt légi helikoterrel kórházba szállították további kivizsgálásokra.

Carlos elvesztette az uralmat autója fölött a 13-as kanyarban és nagy sebességgel csapódott a Tec-Pro védőfalba. Az autó mélyen aláásta magát a fal elemeiben, "betemetve" ezzel Sainz-ot. Az autóban azonnal tönkrement az elektronika, így rádión sem tudott információhoz jutni a csapat.

"Még nem tudjuk, hogy tudja-e folytatni (a hétvégét)." - mondta a csapatfőnök, Franz Tost a Sky Sportsnak. "Fékezéskor vesztette el az uralmat az autó fölött, szóval meg kell találnunk mi volt ennek az oka. Jelenleg úgy tűnik, hogy az autóban semmi nem hibásodott meg, de várnunk kell, míg visszajön (az autó), hogy megvizsgálhassuk, mi is történt. De előbb szeretnénk, hogy Carlos visszatérjen hozzánk, aztán őt is kikérdezzük, megvitatjuk vele, hogy tud-e indulni az időmérőn, vagy sem."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!