f1

2015.04.23. 15:41

Smedley: Emelnünk kell a tétet

Rob Smedley szerint a Williamsnek emelnie kell a fejlesztési tempóját, ha nem akarja, hogy a Mercedes és a Ferrari elhúzzon a többiek elől.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Charles Coates/Williams F1

A tavalyi szezon végén a Williams volt a második leggyorsabb autó a Mercedes mögött, ám a 2015-ös év kezdeti futamain világossá vált, hogy a ranglistának a harmadik helyre csúszott a Ferrari mögé. A csapat egyik fő gyengesége, hogy túlzottan felmelegíti a gumijait versenykörülmények között, azonban Kínában és Bahreinben már előrelépéseket mutattak ezen a téren; ennek köszönhetően Valtteri Bottas sikeresen tudta abszolválni a lágy-lágy-közepes stratégiát, és ki tudta használni Sebastian Vettel hibáját és felkapaszkodott a negyedik helyre Bahreinben.

„Gyorsabban és hatékonyabban kell fejlesztenünk a csomagunk, ha el akarjuk kapni az élmezőnyt” – nyilatkozta Smedley. „Ez a célunk. Azt is észben kell tartanunk, hogy az utánunk lévő csapat a Red Bull, amely egy hatalmas és technikailag rendkívül hatékony csapat, és minden bizonnyal hamar újra erős pozícióban lesznek. Sokkal erősebbek lesznek, mint most, így egyszerre kell előre fele is figyelnünk, és szemmel tartanunk a mögöttünk lévőket. Masszív csapatokkal van dolgunk: a Ferrari előttünk, a Red Bull mögöttünk – jelenleg ebben a mezőnyben kell játszadoznunk.”

Amikor megkérdezték, a Williamsnek a jelenlegi csomagból kell-e a maximumot kihoznia, vagy új fejlesztéseket pakolnia az autóra, Smedley nem döntött egyik opció javára sem.

„Mindkettő nagyon fontos. A mostani csomagunkat szerencsére elég jól ki tudjuk használni. Jönnek a fejlesztések, de azért nem szabad rögtön hatalmas előrelépésre számítani.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!