f1

2015.08.27. 07:17

Susie Wolff feladja F1-es álmait?

A versenyzőnő megunta, hogy parkolópályán van

Tajthi Andrea

Fotó: Williams

Susie Wolff 2012 óta a Williams csapat tagja, előbb fejlesztő versenyzőként, majd tesztpilótává vált, de sosem kapott lehetőséget, hogy rajthoz álljon egy futamon.

Bár pénteki szabadedzésen és teszteken már vezethetett, a 32 éves versenyzőnő azt mondja, megunta, hogy csak vár a versenyzői ülésre. Pedig továbbra is várnia kellene, mivel a Williams megtartja versenyzőpárosát jövőre is.

"Nem várhatok örökké a pálya széléről, hogy esélyem legyen." - mondta Susie a CNN-nek. "Úgy tűnik, jövőre sincs sok lehetőség, hogy helyem legyen a rajtrácson. Nagyon ambiciózus vagyok, de egyben nagyon reális is. Ez nehéz lesz. Nagyon nehéz lesz."

Miután Valtteri Bottas kihagyni kényszerült a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, a Williams leszerződtette Adrian Sutilt tartalékversenyzőnek.

"Az első gondolatom Valtteri volt, aki jó barátom, de mivel én is egoista versenyző vagyok, a második gondolatom az volt, 'Oké, kaphatok lehetőséget?'" - mondta Wolff. "Sokat beszéltek erről a sajtóban. Adrian nem is vezette vagy tesztelte sosem ezt az autót. Adrian bejelentése persze nem volt jó számomra. De ez csak elszántabbá tett, hogy jó munkát végezzek, ha autóba ülhetek."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!