f1

2016.08.27. 10:02

Toto Wolff szerint őrült a McLaren ha nem ad lehetőséget Vandoorne-nak

A Mercedes csapatvezetője nagy potenciált lát a belga tehetségben.

Horváth Dániel

Fotó: McLaren

A Mclarennél továbbra sem döntöttek 2017-es felállásukról: Fernando Alonsónak szerződése van jövőre is, Jenson Buttoné azonban a szezon végén lejár.

A médiában továbbra is tartja magát a hír, miszerint Button korábbi csapatánál, a Williamsnél köthet ki. Nagy valószínűség szerint a McLarennél nem lesz helye 2009 világbajnokának. A McLaren ajtaján ugyanis ott kopogtat Stoffel Vandoorne, az egyik legígéretesebb tehetség. Stoffel egyébként idén már lehetőséget kapott a McLarentől: Bahreinben a sérült Fernando Alonsót kellett helyettesítenie. Vandoorne remekül teljesített: megszerezte a McLaren-Honda első 2016-os világbajnoki pontját, és megverte Buttont, világbajnok csapattársát.Toto Wolff, a rivális Mercedes csapatvezetője nagy figyelmet fordít a fiatal tehetségek felkutatására.

„Több potenciális sztár is ott áll az F1 ajtajában” – mondta Wolff Belgiumban.„Wehrlein és Ocon már bekerültek, illetve ott van Stoffel, aki a legkomolyabb eredményekkel rendelkezik. Az elmúlt öt-hat évben folyamatosan figyeltem karrierjének alakulását. Ő egy olyasvalaki, akit versenyzőként és emberileg is tisztelek.”

„100%-ig biztos vagyok benne, hogy a Forma-1-ben lesz jövőre. Ha a McLaren van annyira őrült, hogy nem ad neki lehetőséget, valaki más majd beülteti.”„Ha nem, én fogok ülést találni neki. Megígérhetem.”

Eric Boullier, a wokingi istálló versenyigazgatója szeptemberre jelölte ki jövő évi felállásuk ismertetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!